În perioada similară a anului trecut UCM Reşiţa raporta pierderi de peste 24 milioane de lei. Potrivit companiei, pierderea din exploatare la 30 iunie 2012, care se cifrează la 3,7 milioane de lei, este cu 84,57% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pe primul semestru din 2012, cifra de afaceri realizată de UCM Reşiţa a fost de 68,48 milioane de lei, în creştere cu 8,78% comparativ cu afacerile raportate în aceeaşi perioadă din 2011.

‘Preocuparea managementului societăţii pentru creşterea cifrei de afaceri se concretizează într-o politică comercială activă, dublată de o capacitate mărită de procesare prin încheierea de parteneriate strategice cu deţinătorii de capacităţi de producţie specializate. Astfel, aproximativ 85% din cifra de afaceri se realizează în domeniul hidroenergetic, UCM Reşiţa SA fiind singura companie românească specializată în fabricarea şi punerea în funcţiune de centrale hidroenergetice’, se arată în Raportul administratorului special al companiei, remis BVB.

UCM Reşiţa activează în domeniul fabricării de motoare şi turbine, cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete.

La 30 iunie 2012, compania avea 2.226 angajaţi, faţă de 2.297 la sfârşitul anului trecut.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a societăţii din data de 20 ianuarie 2012, Dan Nicolae Obădău a fost desemnat administrator special al companiei, ca urmare a deschiderii procedurii generale de insolvenţă.