UPDATE: Reacția UBER în urma deciziei Curții de Apel Cluj

Reacția Uber:

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au transmis oficialii Uber.

Știrea inițială:

Uber a primit o lovitură. Compania a fost interzisă de Curtea de Apel într-un oraș foarte dezvoltat din România. Aplicația de taxi a pierdut lupta în instanță din dosarul deschis de Asociația Taximetristilor.

De astăzi, din data de 25 aprilie, Uber nu mai poate fi folosit în orașul Cluj. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Cluj, în dosarul deschis de Asociația Taximetristilor Cluj

Decizie definitivă! În acest oraș din România Uber va fi interzis

Uber, interzis la Cluj de Curtea de Apel. Decizia este definitivă.

UBER nu mai poate funcţiona în Cluj-Napoca începând din 25 aprilie 2019, conform deciziei Curţii de Apel Cluj, în dosarul deschis de Asociația Taximetristilor Cluj, informează Ziua de Cluj.

„Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat azi in litigiul privind faptele de concurenta neloiala desfășurată de Uber, dispunând “încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie.”, conform comunicatului remis de firma de avocatură Câmpan&Țimonea, citat de Ziua de Cluj.

Date de context:

O primă analiză a deciziei Curții de Apel arată că parte a acțiunilor cerute de reclamanți au fost respinse și că serviciul Uber NU este interzis în Cluj. Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităților de suport direct pentru șoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj.

Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanță de urgență

Țări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croația, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piața pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicațiile de ridesharing”.