Site-ul Gigatweet a raportat recent că celebrul site de microblogging Twitter a trecut pragul de zece miliarde de tweet-uri, după ce în luna octombrie a anului trecut a înregistrat cinci miliarde de mesaje.

Numărul de mesaje de pe site-ul de microblogging Twitter creşte într-un ritm ameţitor. În luna noiembrie a anului 2008 Twitter depăşea pragul de un miliard de mesaje, iar în luna octombrie a anului 2009 erau înregistrate peste cinci miliarde de mesaje. Cinci luni mai târziu, numărul tweet-urilor s-a dublat, astfel încât în prezent sunt mai mult de zece miliarde de mesaje postate pe site.

Nu se cunoaşte identitatea celui care a trimis tweet-ul cu numărul zece miliarde, însă cel care a trimis mesajul cu numărul cinci miliarde, Robin Sloan, lucrează în prezent pentru Twitter.

Pe Twitter se publică 50 de milioane de mesaje zilnic

Kevin Weil, responsabil al Twitter, a declarat recent pe blogul companiei că utilizatorii reţelei au trecut de la 5.000 de mesaje pe zi în 2007, la 300.000 de mesaje în 2008 şi apoi la 2,5 milioane de mesaje pe zi în 2009.

Numărul de mesaje trimise pe platforma Twitter a crescut cu 1.400% anul trecut, ajungând la 35 de milioane de mesaje pe zi, potrivit lui Weil. „Astăzi am ajuns la 50 de milioane de mesaje pe zi, adică o medie de 600 pe secundă”, a precizat Weil. Acesta nu le-a inclus în numărătoare şi pe cele de tip spam.

0-48677-twitter10b.jpg

SURSA: TechCrunch