Twitter a declarat că tweet-urile lui Trump sunt încă susținute din cauza importanței pentru public care justifică raportarea în mass-media.

"Toate conturile funcționeză pe aceleași reguli și luăm în considerare o serie de factori atunci când se evaluează dacă mesajele  încalcă regulile noastre. Unul dintre factori  este 'valoarea știrii pentru public' și dacă un tweet este sau nu de interes public.  Aceasta a fost de foarte mult timp politică internă și în curând  vom actualiza regulile noastre orientate spre public, pentru a reflecta politica internă a companiei. Trebuie să informăm mai bine și o vom face. Twitter este dedicat transparenței și informării oamenilor despre ceea ce se întâmplă în lume.  Vom continua să ne ghidăm pe aceste principii fundamentale", au declarat reprezentanții Twitter într-o serie de mesaje pe contul public.

Luni, la New York, ministrul de externe din Coreea de Nord, Ri Yong Ho, care a participat la Adunarea Generală a ONU, a declarat reporterilor că "din moment ce Statele Unite au declarat război țării noastre, vom avea tot dreptul să venim cu contramăsuri, inclusiv dreptul de a împușca bombardierele strategice ale Statelor Unite chiar și atunci când nu se află în interiorul frontierei spațiului aerian al țării noastre".

Criticii Twitter cred că actualizarea "regulilor sale publice" nu este singurul lucru pe care Twitter trebuie să îl actualizeze și că multe dintre mesajele lui Trump încalcă unele dintre regulile platformei, cum ar fi hărțuirea și amenințarea sau promovarea violenței.

Criticii susțin, de asemenea, că Trump are deja multe alte platforme, inclusiv contul oficial de Twitter POTUS, conferințele de presă și președinția Statelor Unite ale Americii, pentru a-și împărtăși părerile cu publicul. Publicarea de mesaje de pe contul personal de Twitter nu numai că duce la încălcări ale politicii interne a companiei, ci poate ajuta la abuzul împotriva oricărui individ sau grup de indivizi care se află în prezent în vizorul lui Trump. Ultimul scenariu poate fi considerat, de asemenea, o chestiune de interes public, deoarece o dată cu alegerea lui Trump ca președinte al Statelor Unite, au avut loc creșteri a infracțiunilor generate de ură.

Deși au fost făcute apeluri pentru ca Twitter să ia măsuri împotriva contului lui Trump, chiar înainte de a deveni președinte, evenimente ce au urmat alegerilor și evenimentele recente, cum ar fi ultimele sale ciocniri cu conducerea nord-coreeană, raliul alb supremacist din Charlottesville și anchetele Congresului asupra a câte platforme social media știau despre încercările Rusiei de a influența electorale, au pus multă presiune asupra companiei Twitter.