Reţeaua de microblogging Twitter a ajuns la un acord privind atragerea unei investiţii în valoare de 100 de milioane de dolari, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la un miliard de dolari. Investiţia a fost anunţată pe blogul Twitter.

Afacerea a fost încheiată cu un grup de firme de investiţii, format din Insight Venture Partners, T. Rowe Price, Institutional Venture Partners, Spark Capital, Benchmark Capital şi Morgan Stanley.

Dacă Spark Capital, Institutional Venture Partners, and Benchmark Capital sunt companii care au mai investit până acum îm Twitter, Rowe Price şi Insight Venture Partners sunt investitori noi. Dată fiind investiţia de 100 de milioane de dolari, se vehiculează că investitoriilor le vor revini 10% din acţiunile companiei.

Twitter ar putea folosi această investiţie atrasă pentru achiziţii şi pentru dezvoltarea produsului, este de părere Charlene Li, analist la Altimeter Group LLC. De acum compania s-ar putea pregăti pentru o ofertă publică iniţială, în loc să fie cumpărată de o companie mai mare, susţine aceasta.

Twitter a mai atras, până acum, finanţări în valoare de 50 de milioane de dolari. Compania, fondată în 2006, pregăteşte de acum un plan de lansare a unor servicii platite, care ar putea aduce vânzări în al treilea trimestru al anului, după cum declara recent Biz Stone, co-fondatorul reţelei.

SURSA: Bloomberg