Preşedintele Director General a vorbit şi despre un plan amplu de diminuare a costurilor televiziunii cu 50 de milioane de lei, pentru a echilibra veniturile şi cheltuielile, pe fondul unei situaţii financiare critice. Planul de reorganizare şi restructurare TVR a fost realizat de instituţie în colaborare cu o companie de consultanţă elveţiană, iar raportul pregătit va fi votat în Consiliul de Administraţie.

5-6% din personal va fi disponibilizat până în luna februarie, iar restul în luna aprilie, odată ce actualul Contract Colectiv de Muncă va expira. Se urmăreşte, în primul rând limitarea numărului de colaboratori, ţinând cont că în urmă cu un an acesta se ridica la aproximativ 739.

În ceea ce priveşte externalizarea activităţilor cu sezonalitate pronunţată, cum ar fi lansarea unor grile de program, Alexandru Lăzescu a declarat că această acţiune va afecta în jur de 200 de oameni.

La nivel de restructurare a normativelor cu privire la orele suplimentare şi orele de weekend, renunţarea şi ajustarea sporurilor va însemna o reducere a cheltuielilor de 15-20 de milioane de lei. În plus, se va renunţa în mod cert la bonusuri.