"Am vorbit cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi mi-au confirmat că au avut loc în data 19 decembrie a anului 2016 trei sechestre pe bunuri imobile ale TVR, în valoare de 6,4 milioane de lei, dar alte două sechestre pe bunuri imobile au mai avut loc în iunie 2016. Sunt cinci sechestre, în valoare totală de 153.901.620 de lei", a precizat Laura Chiriac. 

Televiziunea Română a menţionat, într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES, că acţiunea ANAF vizează garantarea recuperării unor datorii istorice acumulate de televiziunea publică şi nu afectează activitatea instituţiei media. 

"Acţiunea ANAF – o procedură care vizează garantarea recuperării restanţelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat – nu afectează activitatea TVR", precizează, în mesaj, reprezentanţii televiziunii publice. 

Bugetul alocat anul acesta TVR cuprinde şi o sumă destinată pentru acoperirea datoriilor televiziunii publice. 

"Legea bugetului de stat pe 2017, care cuprinde şi alocaţia bugetară destinată Televiziunii Române, menţionează că datoriile Societăţii către ANAF vor fi achitate cu prioritate până la data de 31 martie a.c. După aceasta dată, sechestrul asupra bunurilor TVR urmează să fie ridicat", este precizat în acelaşi mesaj. 

SRTv are alocată, pentru anul 2017, suma de 950.000 mii lei (+687,83% faţă de 2016) – pentru cheltuieli curente, la bunuri şi servicii – 5.713 mii lei (- 94,95%), iar la titlul ''alte transferuri'' – 944.287 mii lei. 

AGERPRES