“TVA la carne nu va fi redus în acest an. Am spus un singur lucru: că în baza analizei pe care o avem în septembrie asupra efectelor reducerii TVA-ului la pâine şi care să confirme că a fost o măsură bună. Eu cred că a fost o măsură bună reducerea TVA la pâine şi putem ca de la 1 ianuarie să mergem mai departe către fructe şi legume, către produse bio şi după aceea către carne”, a declarat Victor Ponta.

Guvernul analizează posibilitatea reducerii de la 1 ianuarie 2015 a taxei pe valoare adăugată (TVA) la fructe, legume şi produse bio, a anunţat, pe 29 aprilie, la postul de televiziune România TV, premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat că Guvernul va efectua, în toamnă o analiză după un an de aplicarea TVA redusă la pâine, iar în baza acestor date să extindă aria produselor cu TVA redusă, în primă etapă la legume şi fructe.

“Sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie să aplicăm această reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele şi fructele reprezintă un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscală. La legume şi fructe este o mare evaziune fiscală şi este o concurenţă neloială producătorilor autohtoni”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai declarat pe 29 ianuarie că o măsură similară la carne "este mai dificilă", pe motiv că sumele colectate sunt mai mari.

Federaţia Naţională PRO AGRO a lansat în aprilie o campanie de promovare a obiectivului de reducere a TVA la carne la 5% începând cu 1 ianuarie 2015. AGERPRES