Ca să vă faceți o idee, un sejur de șapte zile la hotelul Ozkymak Falez (cinci stele) din Antalya costă în ultima săptămână a lunii mai 1.114 euro. La același hotel, în ultima săptămână a lui iulie, tariful este 1.394 euro (la simulare, s-a folosit oferta turoperatorului Prestige Tours). Mulți ar fi tentați să afirme că temperaturile sunt atât de scăzute, încât timpul petrecut la plajă ar fi mai scurt, iar scăldatul în mare inaccesibil din cauza apei prea reci. O idee eronată, deoarece clima mediteraneană este în sprijinul turistului.
Câștigați un soare mai blând, temperaturi de până la 30 de grade, și vă scutiți și de aglomerația sufocantă a vârfului de sezon.Tot de luat în calcul este și Grecia.
Una dintre cele mai bune oferte de sfârșit de septembrie este pentru Mykonos. Un turist care va alege aceea dată de plecare (retur pe 1 octombrie) va plăti pe un sejur de șapte nopți  439 de euro, în pachet fiind incluse cazarea la un hotel de patru stele (cu mic dejun) și biletele de avion.
În luna iunie, prețul aceluiași pachet este de până la 477 de euro, iar în plin sezon ajunge la  670 de euro (oferta Christian Tour). Chiar dacă amatorii pentru capetele de sezon reprezintă doar 20% din totalul turiștilor români, procentajul este îmbucurător în contextul în care este în creștere și a împins agențiile către o oferă mai variată pentru aceste perioade.