Zonele de ‘dezescaladare’, convenite de Turcia, Rusia şi Iran, vor fi discutate cu preşedintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale la Ankara de săptămâna viitoare, a declarat Erdogan într-un interviu pentru Reuters, realizat la New York cu ocazia participării sale la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU. „Conform acordului, Rusia menţine securitatea în afara regiunii Idlib, iar Turcia va menţine securitate în interiorul regiunii Idlib”, a spus Erdogan.

„Sarcina nu este uşoară. Voi discuta cu Putin paşii suplimentari necesari pentru a-i eradica pe terorişti o dată pentru totdeauna şi pentru a instaura pacea”, a adăugat el. Erdogan a declarat de asemenea că Turcia ia în considerare contramăsuri, inclusiv impunerea de sancţiuni, împotriva Kurdistanului irakian în legătură cu referendumul de independenţă plănuit de autorităţile din această regiune.

El a cerut totodată Washingtonului să îl extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, stabilit în SUA, pe care liderul de la Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie anul trecut. Gulen neagă însă orice implicare.Agerpres