'Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (…), inclusiv interzicerea (site-urilor YouTube şi Facebook)', a declarat Erdogan la postul turc de televiziune ATV.

De la punerea sub acuzare în luna decembrie a zeci de apropiaţi ai regimului, patroni, parlamentari ori funcţionari cu rang înalt, suspectaţi de corupţie, opoziţia cere demisia prim-ministrului Erdogan.

Conversaţii telefonice care îl implică direct în afaceri de corupţie au fost publicate pe internet săptămâna trecută.

În aceste discuţii a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, Recep Tayyip Erdogan îi cere fiului său să ascundă sume importante de bani ori vorbeşte despre un comision insuficient plătit de un grup industrial.

Miercuri, şeful guvernului s-a revoltat încă o dată că i-au fost ascultate convorbirile telefonice, vorbind despre un 'montaj imoral' şi acuzându-şi adversarii de complot pentru răsturnarea guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri că va părăsi viaţa politică dacă partidul lui nu va câştiga municipalele programate pentru 30 martie, care vor avea valoare de test pentru regimul de la Ankara. AGERPRES