'Contractul pe care îl avem cu Rusia ne dă dreptul la o revizuire de preţ. Vom transmite cererile noastre către oficialii ruşi şi către Gazprom', a afirmat Taner Yildiz. Oficialul turc urmează să se întâlnească, luni, cu directorul general adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev. Turcia depinde aproape în totalitate de importuri pentru acoperirea necesităţilor sale energetice, iar Rusia este cel mai mare furnizor de gaze naturale al Turciei.

În luna februarie a acestui an, Grecia a obţinut de la Gazprom o reducere retroactivă de preţ cu 15%, începând cu luna iunie a anului trecut, după ce compania de distribuţie a gazelor naturale din Grecia (DEPA) a încheiat un nou contract pe 10 ani pentru furnizarea de gaze naturale cu grupul rus Gazprom.

Preţul pentru gazele naturale inclus în noul acord este legat de preţul petrolului, dar potrivit surselor este mai mic de 400 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, în scădere faţă de preţul de 470 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, cât plăteşte în prezent DEPA. AGERPRES