“Apropo de salarizare, apropo de nişte manifestaţii din faţa Guvernului, e informaţie publică cât are unul dintre domnii din Piaţă – 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puţin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un judeţ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici”, a spus Tudose, citează Agerpres.

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din ţară protestează miercuri în faţa Guvernului, între orele 10,00-15,00, aceştia fiind nemulţumiţi că nivelul de salarizare al angajaţilor din cadrul centrelor judeţene nu este egal cu cel al salariaţilor din aparatul central. 

Protestatarii au pancarte pe care scrie: “Mamă APIA, şi noi suntem copiii tăi”, “De ce ne scad salariile? D(e)aea?!”, “Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciţi de noi, nu pomană de la voi!”. 

O delegaţie a sindicaliştilor din Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuţii cu reprezentaţii Guvernului, au anunţat liderii sindicali.