Ministrul Justiției a fost, miercuri, din nou, temă de dezbatere între liderii PSD. Liviu Dragnea a explodat în fața presei și a spus că nu știu cât va mai fi asumat de social-democrați. „Pentru mine, Toader nu e un personaj despre care să vorbesc în fiecare zi. Este important pentru dumneavoastră, înțeleg. Pentru mine nu este important. Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata. Nu e verișor de-al meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. Dar o să vedem. Îl considerați prea important pe acest om. Eu nu îl consider așa important”, a susținut Dragnea.

La scurt timp, a ieșit și Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu și una dintre propunerile PSD pentru europarlamentare, care i-a solicitat demisia lui Tudorel Toader.

Răspunsul ministrului Justiției a venit în doar câteva ore, care a spus că vrea să o precizare prealabilă.

“Eu nu mă consider în război cu nimeni. Eu îmi fac meseria până când în Monitorul Oficial apare numele viitorului ministru al Justiției îl voi aștepta la minister, voi preda sigiliul ministerului și îi vor ura succes. Dacă, uneori, apar abordări și viziuni diferite asupra unei soluții, trebuie văzut cum se soluționează. Am primit garanțiile de independent, de neafiliat politic, atunci când am preluat mandatul. Eu sunt onorat că am fost ales.

Eu nu sunt coleg de partid cu domnul Manda, pentru că eu nu fac parte din partid. Faptul că el sau altcineva mi-a cerut demisia, poate să aibă explicații multiple. Dacă vorbim de Codul Penal și Codul de Procedură Penală, nu știu dacă opinia publică a reținut diferențele esențiale între cele două teme. În iulie, 2017, Ministerul a transmis la Guvern un proiect de lege de modificare a Codului Penal în acord cu prevederile CCR și cu confiscarea extinsă. Eu am luat act de ce a spus președintele partidului majoritar care a spus că legile vor urma procedura și vor trece prin Parlament.”, a spus Tudorel Toader, la România TV.