Tudorel Toader, ministrul Justiției i-a pus gând rău lui Augustin Lazăr. El vrea să sesizeze Curtea Constituțională a României și să ceară revocarea din funcție a actualul procuror general al Parchetului. Informația a fost făcută publică de către jurnaliștii de la Antena 3, în emisiunea “Subiectiv” a jurnalistului Răzvan Dumitrescu.

Dorința lui Tudorel Toader de a se descotorosi de Augustin Lazăr este una mai veche. Spre sfârșitul anului trecut el i-a trimis lui Klaus Iohannis o cerere de revocare a procurorului general, însă președintele a refuzat să dea curs solicitării. În aceste condiții, sesizarea poate fi depusă la CCR doar de către premier.
Tudorel Toader și-a bazat atunci demersul pe concluziile unui raport de evaluare de 63 de pagini. El a arătat 20 de motive pentru care Lazăr nu mai are ce căuta în funcția de procuror general. “Nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 11 aprilie”, a comentat atunci Tudorel Toader.