Tudorel Toader ar putea să fie remaniant. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la Antena 3 care sunt de părere că în câteva zile conducerea PSD va pune punctul pe “i”. Mai exact, lunea viitoare social demiocrații se vor reuni pentru a valida lista pentru alegerile europarlamentare. Cum printre persoanele care vor pleca la Bruxelles se numără și miniștri ai Cabinetului Dăncilă, atunci se așteaptă la o remaniere guvernamentală.
Potrivit surselor citate, această remaniere ar urma să se producă până în alegerile europarlamentare.
Imediat, au venit și reacțile din partid. Eugen Nicolicea, care este vicepreședintele Camerei Deputaților, a fost de părere că până la alegerile europarlamentare PSD nu-l va schimba din funcție pe ministrul Justiției, Tudorel Toader. „Nu cred că va avea loc o astfel de discuție acum. Ai un subiect important și nu cred că îl distrugi cu alt subiect care nu cred că ne va aduce voturi în campania care urmează. Răspuns: eu deocamdată zic nu”, a declarat Nicolicea, întrebat dacă PSD îl schimbă pe Toader.
Liviu Dragnea l-a atacat și el pe Tudorel Toader în nenumărate rânduri, dar Călin Popescu Tăriceanu a intervenit de fiecare dată prompt și l-a susținut.
În urmă cu câteva zile, Tudorel Toader a fost la un pas de a avea probleme mari. În Camera Deputaților a fost respinsă moţiunea simplă îndreptată împotriva Ministrului Justiției. Deputații s-au pronunțat prin vot iar moțiunea a primit doar 126 de voturi pentru. Un număr de 146 de deputați au votat împotrivă. În condițille în care nu a întrunit numărul necesar de voturi, moțiunea a fost respinsă. Decizia din Camera Deputaților era una de așteptat în condițiile în care Lia Olguța Vasilescu, purtător de cuvânt al PSD, a spus că social democrații vor vota împotriva moţiunii simple pe Justiţie. Ea a explicat că dacă PSD are ceva de reglat cu Tudorel Toader, o va face în interiorul partidului.