Alexandru Petrescu, în prezent ministru al Economiei, a fost nominalizat pentru funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, care a rămas vacantă la începutul lunii februarie în urma demisiei lui Florin Jianu, scrie Agerpres

La Ministerul Economiei a fost propus, ca înlocuitor al lui Petrescu, Mihai Tudose. 

Tot în şedinţa de miercuri, CExN al PSD a aprobat nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene. 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat, la finalul şedinţei, că propunerile au fost votate în unanimitate de CExN. 

Întrebat ce părere are despre eventuala propunere a lui Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat că acesta este „un profesionist”, deşi a spus că nu face speculaţii.

„Eu nu ştiu. Este o propunere oficială? Am o părere foarte bună. Este un profesor profesionist. Nu aş vrea să formulez niciun fel de speculaţiuni dacă şi cum poate va fi numit sau ce se va întâmpla, însă vă asigur că domnul profesor Tudorel Toader este un profesionist”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, potrivit Mediafax.

Mihai Tudose, ministrul propus pentru Economie, a fost ministru al Economiei în guvernul Ponta şi este în prezent membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituţiei și preluat de Mediafax.

Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, în guvernul Ponta.