Tudorel Toader este astăzi băgat în corzi de Liviu Dragnea. PSD decide în scurt timp dacă îl schimbă sau nu din fruntea ministerului Justiției. Măsura nu este una dorită nici de premierul Dăncilă și nici de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

De altfel, cu doar 24 de ore înaintea momentului în care i se va decide soarta, Tudorel Toader a spus că va rămână ministru al Justiției până când decizia de revocare va fi publicată în Monitorul Oficial. „Voi fi ministru – am spus de o mie de ori, dacă nu vreți să rețineți, până când în Monitorul Oficial se va publica decizia de revocare”, a comentat Tudorel Toader. Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul Justiţiei a precizat: „Şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare, deci reperul fix, obiectiv şi juridic este Monitorul Oficial”.

Miercuri, însă, cu puțin timp înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, ministrul a ținut să transmită un ultim mesaj. „Nu este timp pentru a raspunde tuturor dezinformarilor!”, a postat Tudorel Toader pe pagina sa de socializare. Într-adevăr, ministru nu a greșit, ținând cont că doar peste câteva ore Liviu Dragnea urma să forțeze plecarea sa de la Ministerul Justiției.