Numele lui Tudorel Toader a fost prezent pe buzele tuturor, pe tot parcursul zilei de miercuri. PSD a luat decizia de a-i retrage sprijinul politic, iar informațiile pe surse despre motivele care au stat la baza acestei decizii au fost dezbătute pe larg la toate emisiunile tv. Un astfel de moment s-a consumat și miercuri seară, la România TV, la esmiunea lui Victor Ciutacu. Acesta a fost însă, momentul în care Tudorel Toader nu a mai tăcut. El i-a transmis un mesaj pe telefomul mobil lui Victor Ciutacu, în direct, la România TV.

„Am de făcut o precizare. Tudorel Toader mi-a transmis că va veni cu o scrisoare publică și va arăta adevăratele motive ale revocării. Mi-a mai scris așa Tudorel Toader: Directiva cu prezumția de nevinovăție am trimis-o în Parlament drept proiect de lege aprobat de Guvern în 2016”, a anunțat Victor Ciutacu.

De altfel, pentru a fi sigur că pericolul pe care îi pândește pe pesediști este înțeles de absolut toată lumea, fostul ministru al Justiției a postat și pe contul său de socializare un mesaj edificator. “O simpla precizare ! Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru niciun termen de gandire privind demisia, in conditiile in care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A ramas ca acest subiect va fi abordat maine dimineata, la orele 09.30 !”, a scris Tudorel Toader

Trebuie amintit că prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri seară, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, anunţă Guvernul, într-un comunicat.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.