Tudorel Toader spune, referindu-se la noile probleme de drept invocate de Dragnea în dosar, că instanţa trebuie să ia o decizie. Ministrul a refuzat să exprime un punct de vedere clar, însă a atras atenţia asupra problemelor din justiţie şi deciziei CCR.

„Să lăsăm judecătorii să decidă dânșii, nu noi aici. Să lăsăm judecătorii se pronunțe. Punctul meu de vedere nu poate interfera cu al judecătorilor. Dacă o parte ridică în față instanței de judecată o excepție de neconstituționalitate și dacă instanța admite cererea de sesizare a CCR, instanța sesizează curtea, nu eu că ministru”, a spus Tudorel Toader.

Liviu Dragnea trebuia  fie audiat lunialături de alți doi inculpați în dosar – Florea Alesu și Olguța Șefudouă dintre directoarele de la Direcția de Protecția Copilului din Teleorman. Dragnea nu a venit, însăavocații săi anunțând  acesta este internat, motiv pentru care au prezentat documente medicale.

În schimb, el a cerut prin avocați  sentința de 3 ani și jumătate  fie declarată nulă, pe motiv  n-ar fi fost dată de un complet de judecători specializați pe fapte de corupție.

Au fost reaudiati însă 5 martori, 3 dintre ei la solicitarea lui Dragnea. Aceștia însă au spus  nu cred  Dragnea aranjase angajările fictive ale secretarelor PSD, pentru  ei personal nu au asistat la nicio discuție în care  fie spus așa ceva.

Ceilalți martori au relatat, în schimb,  în instituție toată lumea știa asta, dar  nimeni nu comenta situația de teamă  își vor pierde locul de muncă.