Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, că în rândul parlamentarilor social-democrați există o stare de nemulțumire față de Tudorel Toader și că, din acest motiv, se impune o discuție, săptămâna viitoare, în cadrul coaliției.

“1. Am lua decizia să dăm șansa opoziției să arate că au suficeente voturi să treacă moțiuna simplă. 
2. PSD nu își reglează problemele cu mâna opoziției. 
3. Nu putea vota niciun pesedist un asemenea document care e plin de minciuni. Trebuie să avem o discuție în coaliție privind domnul Tudorel Toader.  Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem, care trebuie lămurită săptămâna viitoare”, a declarat Liviu Dragnea după ce ședința în care trebuia să se voteze moțiunea simplă la adresa lui Todorel Toader a fost suspendată.
Moţiunea simplă intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR,  ar fi trebuit să fie votată, miercuri la prânz, de plenul Camerei Deputaţilor. Cu o zi înainte, deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat pe ministrul Justiţiei, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători şi a precizat că, în PSD, atunci când ai greşit demisionezi sau eşti remaniat. ALDE a anunţat că nu va participa la vot. În schimb, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că deputaţii UDMR nu îl vor susţine pe Tudorel Toader la votul moţiunii simple. Moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.