Casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a inaugurat la Madrid primul birou de reprezentanţă în străinătate, devenind singura firmă de avocatură independentă din România cu prezenţă în Spania.

Acest pas va permite acordarea de servicii de consultanţă personalizate unui segment  al mediului de afaceri spaniol, atât investitorilor care beneficiază deja de o semnificativă prezenţă regională, cât şi celor interesaţi de dezvoltarea unor relaţii comerciale cu România.

“Dorinţa noastră este să devenim punctul de legătură între interesele comunităţii de afaceri din Peninsula Iberică şi oportunităţile investiţionale pe care România le oferă şi care, avem convingerea, vor deveni mult mai numeroase o dată cu ieşirea din criza economică”, a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii se asociază cu un fost ambasador

Deschiderea biroului de reprezentanţă al Ţuca Zbârcea & Asociaţii la Madrid s-a realizat printr-o asociere cu firma de consultanţă „Fúster García-Berdoy”, fondată de Pablo García-Berdoy, fost înalt demnitar şi diplomat de carieră, Ambasador al Regatului Spaniei în România în perioada 2005-2009, şi de Jaime Fúster Rufilanchas, fostul Managing Partner al Garrigues pentru Europa Centrală şi de Est.

„Spania este şi va rămâne un investitor activ în România. Sunt încrezător în viitoarele oportunităţi investiţionale pe care le oferă piaţa românească şi sunt convins că investitorii iberici pe această piaţă vor fi tot mai numeroşi. Suntem încântaţi să formăm această alianţă strategică cu o firmă de avocatură din România şi sperăm ca prin această uniune să încurajăm şi să consolidăm relaţii mult mai puternice între România şi Spania”, a precizat Pablo García-Berdoy.

Sprijin pentru relaţii mai puternice între Spania şi România

Biroul de la Madrid al Ţuca Zbârcea & Asociaţii va sprijini investitorii iberici interesaţi să dezvolte afaceri în România şi va oferi informaţii de bază cu privire la cele mai importante aspecte legislative care guvernează climatul investiţional din România.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi „Fúster García-Berdoy” vor oferi servicii de consultanţă în domenii precum: dreptul comercial şi societar, fuziuni şi achiziţii, energie, drept financiar-bancar, infrastructură (parteneriat public-privat, concesiuni) şi drept imobiliar.

În România, Ţuca Zbârcea & Asociaţii deţine birouri în Bucureşti şi Cluj-Napoca şi are colaborări cu societăţi de avocaţi din toate marile oraşe.

Firma de avocatură are o echipă formată din 72 de avocaţi, dintre care 15 sunt parteneri, şi din alţi 34 membri ai staff-ului administrativ.În 2008 firma a raportat rezultate financiare record pentru piaţa de avocatură din România, de peste 20 de milioane de euro.