Așadar, Cristina (Taeuber) Ana a fost recrutată în calitate de coordonator al Departamentului de Fonduri Structurale al firmei. Ea deţine o experienţă specifică de șapte  ani dobândită în cadrul Delegaţiei/Reprezentanţei Comisiei Europene în România unde a coordonat implementarea fondurilor de preaderare pe domeniile afaceri interne, justiţie şi social.

De asemenea, în ultimii doi ani a coordonat în calitate de director de program implementarea şi monitorizarea proiectelor din Programul Norvegian de Cooperare cu România în cadrul Ambasadei Regale a Norvegiei in Romania. În plus, Cristina (Taeuber) Ana a activat în calitate de expert juridic, formator şi raportor naţional în cadrul unor programe derulate de organizaţii internaţionale precum OSCE, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Freedom House sau reprezentanţe diplomatice străine precum UK Foreign Office, Ambasada Regatului Norvegiei la Bucureşti, universităţi din statele membre ale Uniunii Europene şi institute de cercetare. 

„Decizia firmei noastre de a fi mai activă în consultanţa pentru atragerea fondurilor structurale este motivată de nevoia dinamizării unui domeniu criticat pentru lentoarea şi ineficienţa sa. Credem că, printr-o asemenea decizie strategică, venim în întâmpinarea a numeroase cereri de ajutor şi putem pune umărul la revigorarea cu succes a unor proiecte”, a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. 

Potrivit reprezentanţilor Ţuca Zbârcea & Asociaţii, principalul obiectiv al Departamentului de Fonduri Structurale îl reprezintă proiectele de asistenţă tehnică implementate în beneficul autorităţilor de management din programele operaţionale, precum şi acordarea de asistenţă necesară pregătirii, obţinerii finanţării şi implementării proiectelor finanţate în cadrul programelor amintite.
Cu o echipă formată din 90 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dintre care 21 sunt parteneri, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania.