'Vom crea locuri de muncă. Am spus că voi fi cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată. Cred cu adevărat acest lucru', a afirmat Trump, în conferinţa de presă susţinută la Trump Tower din New York. 

El a citat mai mute concerne auto precum Fiat/Chrysler şi Ford, care şi-au asumat angajamente cu privire la activităţilor lor în SUA. 

'Am avut veşti fantastice în cursul ultimelor două săptămâni. Am fost foarte activ din punct de vedere economic pentru ţara noastră', a continuat Trump, potrivit căruia 'multe grupuri constructoare de automobile se vor instala' în SUA. 

'Veşti mari vor fi anunţate în următoarele două săptămâni despre grupuri care vor construi în Vestul Mijlociu', a mai spus preşedintele ales, exprimându-şi speranţa că General Motors şi industria farmaceutică vor urma acest exemplu. 

Donald Trump, care se va instala la Casa Albă pe 20 ianuarie, poartă o ofensivă împotriva delocalizărilor şi pentru relansarea activităţii industriale în SUA. În timpul campaniei electorale, el a promis că va impune taxe vamale prohibitive de 45% asupra importurilor din China. 

Rata şomajului în SUA a scăzut la 4,7% la sfârşitul lui 2016, cel mai coborât nivel din ultimii nouă ani.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat miercuri, în prima conferinţă de presă după alegerea în funcţie, că a cedat controlul imperiului său economic celor doi fii majori ai săi, Eric şi Donald Jr., pe durata mandatului la Casa Albă, transmite AFP.

'Cei doi fii ai mei prezenţi aici, Don şi Eric, vor conduce organizaţia. O vor conduce într-un mod foarte profesionist. Nu îmi vor vorbi despre asta', a declarat preşedintele ales. 

Donald Trump a promis că aceasta va permite evitarea conflictelor de interese cu funcţia sa prezidenţială, în care se va instala la 20 ianuarie. 

El a mai precizat că şi fiica sa, Ivanka, va întrerupe legăturile cu imperiul economic Trump, urmând să se concentreze pe instalarea familiei la Washington.

AGERPRES