Preşedintele american, Donald Trump, a făcut cunoscut luni la Casa Albă că ia hidroxiclorochină „de o săptămână şi jumătate”, un medicament împotriva paludismului a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent, scrie AFP.

„Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune”, a declarat Donald trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii. „Ştiţi vorba aia: ce ai de pierdut?”, a adăugat el.

„În fiecare zi, o pastilă în fiecare zi. La un moment dat, mă voi opri”, a mai spus preşedintele american, insistând că toate testele pe care le-a efectuat până în prezent pentru COVID-19 au ieşit negative, scrie Agerpres.

Ce spune Donald Trump despre un eventual vaccin împotriva COVID-19?

Vineri, preşedintele Trump spunea că este sigur că va fi găsit un vaccin împotriva noului coronavirus până la finalul acestui an.

„Credem că vom avea rezultate foarte bune, foarte repede (…) Sperăm să avem (un vaccin – n.red.) până la sfârşitul anului, poate înainte. Facem progrese spectaculoase”, a declarat Trump în cadrul conferinţei de presă susţinute în grădinile de la Casa Albă. „Există o stare de spirit foarte bună”, a mai precizat liderul de la Casa Albă, referindu-se la cooperarea internaţională pe acest subiect.