Mesaj aproape șocant trimis de secretarul de stat amrican, Mike Pompeo, ministrului român de externe, Teodor Meleșcanu. Este un mesaj clar în sensul continuării luptei anticorupție.

”Cei doi au mai discutat despre importanța eforturilor României în lupta împotriva corupției careîi subminează instituțiile democratice și promovează influența nocivă a adversarilor”, precizează un comunicat al Departamentului de Stat al SUA, citat de Realitatea.net.

Poziția administrației Trump reprezintă o lovitură pentru Liviu Dragnea, care sugera, acum câteva zile, că între discursul critic al ambasadei și cel de la Washington există diferențe.

”Relaţia cu Statele Unite este una bunicică, nu bună, e bunicică. A noastră, în sensul că din partea noastră este foarte bună, din partea lor e bunicică. Adică Ambasada Americii de aici are un anumit mesaj, un anumit discurs şi o anumită abordare, administraţia de acolo se pare că are altă abordare. Dar când se trage linie, avantajele concrete pentru România, din punct de vedere economic şi strategic, nu sunt foarte mari. În schimb, pentru noi SUA reprezintă o garanţie uriaşă de securitate cu care nu avem voie să ne jucăm”, a declarat Dragnea.