Casa Albă anunţase pe 10 iulie că vrea să impună tarife de 10% pentru mii de importuri din China. Aceste importuri includ alimente, produse chimice, oţel, aluminiu şi bunuri de consum, de la hrană pentru câini, mobilă şi covoare şi până la biciclete, mănuşi de baseball şi produse pentru frumuseţe.

Deţi tarifele nu vor fi aplicate decât după o perioadă de consultări publice, posibila majorare a acestora la 25% ar putea escalada conflictul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii.

Măsura ar putea fi anunţată de administraţia Trump cel mai devreme miercuri, a spus sursa. Ştirea a fost difuzată prima oară de Bloomberg News. Până în prezent, războiul comercial dintre Statele Unite și China a fost limitat la tarife. Dar, uneori, există și alte arme care pot dăuna grav, se arată într-o analiză a BBC, potrivit News.ro.
Washingtonul și Beijingul, cele două mari economii din lume, au amenințat că vor continua să impună taxe asupra produselor lor pe fondul unei escaladări care nu dă semne de domolire.