Președintele american Donald Trump a declarat, la întâlnirea cu președintele Iohannis din Biroul Oval, că SUA au o relație bună cu România, iar în America trăiește o comunitate mare de români, care este apreciată.

Întrebat de jurnaliști dacă va veni în România, președintele american a răspuns că i-ar plăcea acest lucru. În privința momentului care va fi ales pentru vizită, Donald Trump a spus că: ”Este o chestiune pe care o vom discuta”.

Preşedintele Trump a spus că în multe ţări corupţia este o problemă dificilă şi că ştie că şi în România există această problemă. El a adăugat că preşedintele Iohannis ”face o treabă foarte bună” în această privinţă.

”Cred că el este cel care poate rezolva problema”, a adăugat Donald Trump. România și SUA au o relație mai bună ca niciodată, a adăugat președintele american.

”Avem relaţii comerciale foarte bune, afaceri în desfăşurare, să fiu sincer cu voi, avem mult comerţ cu România şi cu poporul său talentat. Noi cumpărăm, ei cumpără. Şi avem mulţi români în Statele Unite, sunt oameni extraordinari, muncesc din greu şi sunt oameni de succes”, a mai declarat Donald Trump.