Lucrările la capetele de centură care asigură legătura cu autostrăzile A1 şi A2 continuă în 2011 şi 2012, inelul de circulaţie putând fi realizat prin parteneriat public-privat, a spus Boc.
El a asigurat că inaugurarea tronsonului Chitila-Voluntari este doar un prim pas pentru finalizarea întregii centuri de nord a Capitalei şi a precizat că lucrările vor continua şi în următorii doi ani, astfel încât să fie asigurată legătura cu autostrăzile A1 (către Piteşti) şi A2 (spre Constanţa).
“Nu sunt mulţumit că centura nu este finalizată, putea fi realizată cu 10 ani în urmă, dar lucrările la capetele de centură vor continua în 2011 şi 2012, fiind de o prioritate majoră”, a spus Boc. El a arătat totodată că inelul de circulaţie al centurii ar putea fi realizat în parteneriat public-privat, în regim de autostradă cu patru benzi.
Tronsonul de 20 de kilometri redat miercuri circulaţiei a fost modernizat, lucrările vizând lărgirea şoselei de la două la patru benzi. Proiectul nu a fost finalizat integral, pentru perioada următoare fiind programate lucrări de finisaj, cum ar fi montarea despărţitoarelor de sens, precum şi podul hobanat de la Otopeni.
Premierul a insistat din nou că actualul Guvern a reuşit să finalizeze 116 kilometri de autostradă în 2009 şi 2010, alături de reabilitarea a 620 kilometri de drumuri naţionale.
“Celor care întreabă ce măsuri anticriză a luat Guvernul, le răspund: investiţia publică în infrastructură este cea mai importantă măsură”, a adăugat Boc.
În urmă cu trei săptămâni, aflat în inspecţie pe şantierul centurii de nord a Capitalei, premierul Emil Boc i-a avertizat pe constructorii tronsonului Chitila-Voluntari că lucrările trebuie încheiate până la 1 decembrie şi că vor fi “sancţionaţi” de Guvern dacă depăşesc acest termen.
În luna iulie, la o inspecţie pe Centura de nord a Capitalei, premierul afirma că lucrărilor vor fi finalizate până la sfârşitul anului şi că de la 1 iulie 2011 şoferii vor putea circula pe autostradă, de la Piteşti la Constanţa.
Centura de nord a Capitalei face legătura între DN1 Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.