Contractul de licenţă are la bază împărţirea veniturilor din publicitate şi autorizează Trilulilu să facă streaming la orice piesă Universal Music, chiar dacă aceasta este uploadată de către utilizatorii site-ului trilulilu.ro. Pentru a fi însă în concordanţă cu strategia globală Universal Music, piesele vor fi disponibile pentru ascultare doar pentru utilizatorii din România.

“Piesele Universal Music sunt cele mai apreciate de către utilizatorii Trilulilu, generând câteva milioane de ascultări lunar. De exemplu, în 2010, Lady Gaga a fost prima în topul ascultătorilor Trilulilu. Pentru a veni în întâmpinarea acestui interes, ne pregătim să lansăm canale oficiale Universal Music şi Roton unde vor fi disponibile cele mai noi piese lansate de artişti cunoscuţi ca Lady Gaga, Rihanna, Inna sau Deepcentral ”, a declarat Sergiu Biriş, directorul general Trilulilu.

“Bani se pot face din muzică şi în mod legal, iar Trilulilu este un exemplu în acest sens. Site-urile care exploatează fără drepturi munca noastră, pe cea a autorilor şi a artiştilor trebuie să înţeleagă lucrul acesta. Trilulilu nu este doar primul partner al lui Universal, este şi primul, adică cel mai mare site de acest gen din România, iar alăturarea celor două branduri nu poate fi decât una  irezistibilă, a declarat Ioana Fesnic, director general Universal Music România.

Trilulilu, acţionat în judecată de AIMR
Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a acţionat în judecată Trilulilu pe 22 iulie 2009. Sergiu Biriş declara într-un interviu pentru Capital la începutul anului trecut “Trilulilu este, în momentul de faţă, în negocieri cu majoritatea caselor de discuri prezente în România. Urmărim o soluţionare amiabilă a acestei situaţii şi credem că putem ajunge la un rezultat benefic pentru toate părţile. De altfel, am încredere că vom avea o concluzie pozitivă în maxim 2- 3 luni”.

Trilulilu este cea mai mare comunitate online din România, unde vizitatorii pot urmări şi contribui cu clipuri video, audio şi imagini. Trilulilu a fost lansat în ianuarie 2007, fiind în prezent cel mai vizitat site românesc, cu peste 3 milioane de vizitatori unici lunar. Trilulilu are semnate contracte de licenţă şi cu alte case de discuri importante din România.

Te-ar putea interesa și: