Tribunalul București a decis în data de 9 mai să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora compania One Mircea Eliade Properties începuse lucrările la proiectul ”One Floreasca City” pe amplasamentul vechii fabrici Automatica, (str. Calea Floreasca nr. 159 – 165). Soluția este o confirmare a faptului că suspendarea inițială a efectelor Autorizației de Construire (dispusă la începutul lunii martie) a fost nelegală.

Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea autorizației de construire.Ambele asociații au legătură sau sunt susținute de consilierul municipal Nicușor Dan, fost candidat USR la postul de primar al Capitalei.

Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate. În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei ”pagube iminente”, așa cum au susținut cele două Asociații amintite.

Așa cum compania a precizat în repetate rânduri, proiectul ”One Floreasca City” nu produce nicio pagubă iminentă, dar poate genera reale avantaje pentru comunitatea zonei Floreasca, contribuind activ la descongestionarea traficului, la reamenajarea parcurilor din zonă și la igienizarea și transformarea unei vechi platforme industriale, lăsată în paragină de peste 20 de ani.

One Mircea Eliade, componenta rezidențială a proiectului, va include 236 de apartamente în trei turnuri, două de 15 etaje, unul de 20 de etaje. Componenta de birouri include clădirea One Tower, de 16 etaje și 24.000 mp suprrafață închiriabilă, amplasat în imediata apropiere a halei Ford și a celor trei turnuri de locuințe. One United Properties a fost înființată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu și a dezvoltat până acum proiecte rezidenţiale precum One Floreasca Lake, One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza.