Noi controverse privind CFR Călători! Ce s-a întâmplat vineri după-amiază?

Un tren care pleca din Gara de Nord, întârziat special pentru ministrul Cătălin Drulă?!

Vineri, 20 august, trenul InterRegio 1929 a plecat din Gara de Nord din Capitală cu o întârziere de aproape jumătate de oră (mai precis, 27 de minute). La trenul care circula pe ruta Ploiești Vest-Brașov-Sibiu au fost adăugate încă două vagoane, unul de clasa I şi celălalt de tip restaurant.

O sursă de la vârful SNCFR susţine că trenul a fost întârziat pentru că în el s-a urcat şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, iar şefii au dorit să-i facă ministrului călătoria mai plăcută spre Braşov. Drulă ar fi ales varianta trenului pentru a evita coloana de maşini de pe Valea Prahovei, relatează Observatorul Prahovean.

“Probabil că domnul ministru nu putea respira același aer cu ceilalți călători, clienți ai CFR, motiv pentru care cumpărătorii de bilete au așteptat aproape o jumătate de oră  în Gara de Nord din București lipirea celor două vagoane”, a transmis şi un cititor care a călătorit cu trenul respectiv.

Cătălin Drulă, dar şi CFR, infirmă informaţia privind prezenţa ministrului în acel tren

Ulterior publicării materialului în presa locală, ministrul Cătălin Drulă a răspuns la solicitarea făcută de jurnalişti, precizând că nu a călătorit cu trenul respectiv.

Aceeaşi poziţie a fost transmisă şi de către CFR, care a adăugat că întârzierea a fost cauzată de condiţiile de circulaţie şi de aglomeraţia din Gara de Nord.

“În trenul InterRegio 1929 nu s-a aflat domnul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Motivul întârzierii este suplimentarea trenului cu un vagon de clasa 1 și un vagon de clasa a 2 datorită afluxului sporit de călători de la acea oră și cererii mari pentru trenurile spre Valea Prahovei.

Întârzierea s-a datorat condițiilor de circulație și efectuării manevrei în Gara de Nord, deoarece la acea oră traficul de trenuri este foare aglomerat”, au transmis reprezentanţii CFR.

Sursa foto: Facebook