Veşti bune pentru şoferii din România!

Anul acesta se va circula, în sfârşit, pe toată Autostrada A10 Sebeș – Turda

După ani de promisiuni, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda se apropie de inaugurare. Tronsonul lung de 24,25 km a ajuns la un stadiu fizic de 89% şi urmează să fie finalizat în acest an.

Şantierul lotului 2, pe care lucrează grecii de la Aktor, a fost inaugurat în anul 2014, iar promisiunile iniţiale vorbeau despre finalizarea lucrărilor în circa doi ani de zile. Probleme legate de documentaţia slabă scoasă la licitaţie, situaţiile depistate ulterior pe teren, întârzierea avizelor, dar şi problemele financiare ale constructorului au îngreunat şi amânat lucrările în mod repetat.

Filmările realizate recent cu drona pe şantierul lotului 2 prezintă avansul lucrărilor și ultimele puncte nevralgice ce au mai rămas de finalizat: zona alunecării de teren de la Oiejdea (3:40), nodul rutier Teiuș și supratraversarea CF (9:47), supratraversarea DJ142L peste autostradă (27:13), scrie HotNews.

Ministrul Drulă: Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate

Ministrul Cătălin Drulă spunea, la începutul lunii în curs, că ultimul strat de asfalt se toarnă pe lotul 2, unde progresul lucrărilor este de aproape 90%, iar circulaţia se va deschide până la finalul lui 2021.

“Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România. Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda”, declara ministrul Transporturilor.

Valoarea contractului pentru lotul 2 Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250) este de 549,33 milioane de lei, fără TVA.

Deschiderea acestui tronson ar finaliza practic darea în trafic a întregii autostrăzi A10, după ce, în decembrie 2020, a fost deschis și Lotul 1, cu o lungime de 17 Km. Ambele loturi în lucru încă din 2014.

Întreaga autostradă A10 are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Sursă foto: captură video, Autostrada A10