Veşti bune pentru şoferii care-şi fac nervi din cauza aglomeraţiei şi asfaltului prost de pe Centura Capitalei!

Şoseaua de centură se lărgeşte la 4 benzi şi în zona de sud-est!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că această şosea se va lărgi la 4 benzi şi între DN5 şi Autostrada A2.

“Sporim siguranţa rutieră şi fluidizăm traficul pe centura Bucureştiului. DNCB se lărgeşte la patru benzi între DN5 şi A2.

Compania de drumuri a lansat astăzi licitația pentru un studiu de fezabilitate în vederea creșterii siguranței rutiere și fluidizării traficului pe șoseaua de centură a Bucureștiului.

Foarte important – pe semi-inelul sudic, între DN5 și A2 (rămas restant pentru modernizare), șoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus și el în licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate”, a scris Cătălin Drulă, vineri, pe pagina sa de Facebook, alături de o imagine care indică zona vizată.

Sursă foto: Facebook, Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a enumerat toate îmbunătăţirile ce vor fi aduse prin acest proiect

Ministrul Transporturilor a indicat şi ce alte modificări mai sunt prevăzute în proiectul demarat de CNAIR. E important de menţionat că nu se va mai putea intra pe şoseaua de centură direct din interiorul proprietăților de pe traseu, în urmă schimbărilor vizate.

Perioada maximă de finalizare a studiilor de fezabilitate este de 10 luni, iar banii necesari provin din fonduri europene.

“Proiectul va presupune amenajarea modernă a intersecțiilor de pe DNCB de la:

  • Ștefănești,
  • Tunari,
  • Splaiul Unirii,
  • DC13 (Strada Leordeni).

Concret, ce îmbunătățiri se vor face atât pe semi-inelul nordic, cât și pe cel sudic:

  • se vor construi drumuri colectoare (paralele cu drumul național de centură, care se conectează cu acesta respectând standardele de siguranță. Practic, se evită accesul pe DNCB direct din interiorul proprietăților de pe traseu);
  • vor exista pasaje sau pasarele pietonale, fie subterane, fie supraterane;
  • vor fi amenajate trotuare, parcări și stații de autobuz;
  • vor fi montate panouri fonoabsorbante.

Studiul de fezabilitate va analiza și felul în care drumul național de centură a Capitalei poate fi interconectat cu proiectele adiacente, gestionate de autoritățile locale sau centrale (spre exemplu, parcări park & ride sau platforme multimodale), astfel încât să existe o viziune integrată a transportului în zona București-Ilfov.

Proiectarea ambelor sectoare este estimată la circa 10 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, iar perioada maximă de finalizare a studiilor este de 10 luni. Ofertele se pot depune până la final de septembrie.

Bucureștenii au nevoie de drumuri pe care să se circule decent și în siguranță. Pentru asta lucrăm, asta livrăm”, a mai scris Cătălin Drulă.