77% dintre români preferă tratamentele complementare naturale în defavoarea celor medicamentoase potrivit unui sondaj online efectuat de unul dintre cei mai importanţi importatori şi distribuitori de parafarmeceutice (non-medicamente – n.r.), Secom, în perioada decembrie 2009- ianuarie 2010.

“Piaţa internatională de suplimente alimentare se află pe un trend ascendent, în ciuda contextului economic nefavorabil si, din fericire, România nu face exceptie”, au declarat reprezentanţii Secom. Astfel, în 2009 piata suplimentelor alimentare a înregistrat o crestere de aproximativ 10%, pe fondul unei scăderi a pietei produselor farmaceutice de 3%, ajungând la o valoare de aproximativ 100 milioane euro.

România, mult sub media europeană

“Deşi 3 din 4 români preferă tratamentele complementare naturale celor medicamentoase, totul este doar la nivel declarativ, pentru că, în practică piaţa suplimentelor alimentare din România este una dintre cele mai scăzute din Europa. În România media consumului de suplimente alimentare pe cap de locuitor este de aproximativ 4 eruo, în timp ce în tări precum Franţa sau Germania aceasta poate ajunge la 20-25 euro/locuitor”, a declarat Lucia Costea, managing partner Secom.

Aceasta a subliniat însă că ţara noastră este în plin progres, iar acest lucru se vede în comportamentul de consum al clienţilor care se informează foarte bine înainte de a achiziţiona un produs.

“Anul  2010 va marca o creştere la nivel de piată. În 2009 Secom a înregistrat o creştere de 75% şi ne asteptăm ca în 2010 să o menţinema cel puţin la acelaşi nivel”, a mai spus Lucia Costea.

Secom a raportat în 2009 afaceri de aproximativ 3 milioane de euro. Compania a demarat importul de suplimente alimentare în anul 2004, respectiv colaborarea cu producatori de produse naturale pentru sănătate din SUA. În prezent, Secom are 19 angajaţi.