"La nivel mondial, numărul abonamentelor la internet se va dubla până la finele anului 2014 şi va ajunge la 3 miliarde de persoane care se vor afla online. Aproape fiecare, în special în zona europeană, are acces la tehnologia informaţiei şi comunicării, la ora actuală. Până la sfârşitul anului 2014, una dintre cele mai importante activităţi de care ne vom ocupa este cea de reglementare, iar în acest sens vom avea o conferinţă organizată în Bahrein, principalul eveniment de reglementare care acoperă întreaga comunitate din sector", a spus Zhao.

Pe de altă parte, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), numărul total de conexiuni de acces la internet broadband (bandă largă, n.r) la puncte fixe a atins, în 2013, cifra de 3,8 milioane, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, iar 60% dintre abonamentele de internet fix, contractate de către persoanele fizice, permit viteze de transfer al datelor de cel puţin 30 Mbps.

Totodată, rata de acoperire a conexiunilor de acces la internet fix broadband la 100 de locuitori a fost de 18,8%, în creştere cu 1,2%. De asemenea, rata de acoperire la 100 de gospodării a crescut, în 2013, cu 3,4%, până la 46,2%.

În plus, 97% din totalul conexiunilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe (3,7 milioane de conexiuni) erau furnizate prin intermediul tehnologiilor ce implică utilizarea fibrei optice până la un punct din apropierea utilizatorului final (94% din totalul conexiunilor) sau chiar până la domiciliul acestuia (3%), ceea ce face posibilă oferirea unor viteze ridicate de transfer al datelor, de peste 30 Mbps.

ANCOM a organizat, marţi, conferinţa internaţională 'Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom', eveniment dedicat drepturilor utilizatorilor de servicii de comunicaţii electronice şi identificării de soluţii pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la servicii telecom.AGERPRES