Google neagă afirmațiile făcute în proces.

“Nu suntem de accord cu aceste acuzații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Gina Scigliano, într-o declarație adresată CNN Tech

Una dintre reclamante, inginerul de software Kelly Ellis, a fost angajată în 2010. Înainte de aceasta, după ce a absolvit Universitatea din Virginia în 2006  a lucrat ca inginer.

Potrivit plângerii, Google a angajat-o la nivelul 3 în echipa de inginerie softare, funcția din Google pe care o ocupă noii absolvenți. După câteva săptămâni, compania a angajat un inginer de software de sex masculin, care, de asemenea, a absolvit în 2006. Acestuia i-a fost atribuit nivelul 4, unde salariul este mai mare.

Ellis a continuat să primească recenzii de performanțe puternice la companie, dar, a fost refuzată o promovare la nivelul 4. Ea a obținut promovarea înainte de a părăsi Google, dar în acel moment colegii ei de sex masculin se aflau pe drumul spre niveluri mai ridicate și recompense pentru o muncă similară.

Holly Pease și Kelli Wisuri, celelalte foste angajate, spun povești similare în plângere. Wisuri a fost plătită mai puțin decât bărbații pentru aceeași muncă.

“Nivelul locurilor de muncă și promovările sunt determinate prin intermediul unor comitete riguroase și trebuie să treacă de mai multe revizuiri, inclusiv verificări pentru a se asigura că nu există prejudecăți de gen în aceste diviziuni. Dacă vedem vreodată discrepanțe sau probleme individuale, ne străduim să le rezolvăm, deoarece Google a încercat întotdeauna să fie un bun angajator pentru fiecare dintre angajații noștri”, a declarant Scigliano.