„Ai voie să faci în România orice fel de autostradă în Ardeal, eu am semnat, se inaugurează tot felul de autostrăzi în Ardeal. Ai voie să faci și pe-aici, București-Constanța… S-a început Autostrada Moldovei, așa este! A câștigat Umbrărescu și o să și facă. Dar atenție, autostrada încoace, de la Iași spre Buzău și București. Dar n-ai voie niciodată să legi Ardealul de ea.(…) Comarnic-Brașov a încercat să-l facă Berceanu prima dată și a căzut contractul. După care m-am apucat eu și, pur și simplu, m-au omorât. Aveam totul, un contract cu tot. Și am zis că poate nu mă lasă pe mine, că Ponta, pesedist, nu știu ce… A fost și Drulă, a fost și Grindeanu. Nu ne lasă să unim Ardealul, Banatul, cu zona asta… Pentru că autostrada Iași- Târgu-Mureș nu o face nimeni.”, a spus Victor Ponta.

Cine nu ne lasă să facem autostrăzi?

„Spuneți-mi și mie, e din rațiuni belice? Și dacă vin rușii, ce? O dinamităm, nu mai trec pe nicăieri. Și atunci care e teoria? Nu ne lasă să ne dezvoltăm?!”, l-a întrebat Ionuț Cristache pe fostul premier.

„În gândirea lor, Europa se termină la Carpați și că putem să facem noi ce vrem, dar să nu ne apucăm acum să… Eu cu Comarnic-Brașov, am vrut să o dau francezi, austrieci și greci. Am spus că toată lumea e mulțumită, cine să se opună? Și tot n-au făcut-o…”, a evitat să dea numele celor care hotărăsc cu adevărat soarta României. Însă i-a numit pe cei care le-au executat ordinele.

„Băsescu cu Kovesi, oficial! Băsescu, din pricinos și nebun, ce e el. Iar Kovesi cu ordin de la șefii ei… Dacă clar nu ne lasă niciodată, înseamnă că-s mai tari decât noi. Sigur că e o scuză, că întotdeauna poți să te ridici. Dar eu m-am ridicat și uite, eu am stat 8 ani la Înalta Curte. Mi-au ridicat sechestrul săptămâna trecută, după 8 ani și a zis procurorul de ședință că e de acord cu ridicarea pentru că a fost pusă ilegal.”, a explicat Victor Ponta, care fusese anchetat și trimis în judecată încă de când era la Palatul Victoria, fiind ulterior achitat.