Propunere impresionantă din partea unui preot. Lumea ar trebui să renunțe la coroanele de flori. Ce pot face, în schimb, cu banii dați pe ele

Preotul paroh George Piț a venit cu o propunere care pentru unii ar putea fi supărătoare. Preotul din Slimnic, județul Sibiu, a propus ca oamenii să nu mai dea bani pe coronele de flori atunci când vin la înmormântare. În schimb, acești bani ar putea merge la familia îndoliată, reprezentând, de fapt, un ajutor mult mai mare.

„Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie. Luând în considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material”, a scris preotul paroh George Piț pe Facebook.

Coroanele de flori reprezintă bani arși

În plus, preotul paroh a venit și cu explicații în acest sens, precizând, în primul rând, că aceste coroane de flori vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, la groapa de gunoi și vor fi arse.

”Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm. Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important”, explică preotul George Piț.

Trebuie înființată o cutie de ajutor pentru familia îndoliată

De asemenea preotul George Piț a mai spus că ar trebui înființată o cutie în care să se pună banii pe care oamenii i-ar fi dat în mod normal pentru coroana de flori. Toată sumă care se va strânge în cutie va trebui să ajungă la familia îndoliată.

„Se înțelege că din partea celor mai apropiați vor fi aduse câteva coroane. Se supune la vot și cu o în unanimitate deplină consilierii celor două parohii sunt de acord cu această schimbare. Această modificare să se facă publică prin anunțuri în biserici, prin afișe și prin luări de poziții ale preoților la predicile de la înmormântări, în care să se arate motivele pentru care propunem această modificare a înlocuirii coroanei cu ajutorul financiar oferit direct familiei. În acest sens s-a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul AJUTOR PENTRU FAMILIE, cutie care să însoțească sicriul răposatului în cele două sau trei zile de priveghere creștinească”, a mai spus preotul paroh George Piț din Slimnic.