Traian Băsescu nu a rămas indiferent la momentul care a marcat întreaga Românie. Fostul președinte a ținut să fac un ultim gest pentru Mioara Roman. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. Slujba de înmormântare este programată mâine, pe 26 februarie.

Familia, prietenii apropiați, precum și oamenii obișnuiți s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu Mioarei Roman. Inclusiv Traian Băsescu a ales să nu rămână indiferent în aceste momente dificile. Gestul său la priveghi a fost remarcat de cei prezenți.

Traian Băsescu nu a rămas indiferent

Momente dificile pentru familia și prietenii Mioarei Roman. Fiicele Oana și Catinca Roman trec prin clipe de adâncă durere.

La priveghi s-a prezentat și Petre Roman. Deși poate mulți nu se așteptau, Traian Băsescu a ținut să marcheze acest moment dureros. În ciuda trecutului tumultuos și a evacuării din casă acum mulți ani, fostul șef al statului a ales să nu rămână indiferent în aceste momente delicate.

Mesajul transmis de fostul președinte în memoria Mioarei Roman

Fostul președinte, Traian Băsescu, nu a participat la priveghiul Mioarei Roman, a arătat Spynews.ro. Cu toate acestea, el a trimis o coroană de zambile albe. Aceasta a fost plasată lângă celelalte flori aduse de cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu Mioarei Roman.

Pe coroana de flori de la priveghi se regăsește mențiunea „Cu respect, Traian Băsescu”.

Traian Basescu flori
Traian Băsescu a trimis o coroană de flori/SURSA FOTO: Spynews

Relație tensionată cu soția fostului premier

Este notoriu faptul că Mioara Roman a fost evacuată din casa din Primăverii de către Traian Băsescu. S-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani, într-un interval de doar 24 de ore.

Acest eveniment a stârnit la vremea respectivă indignare în familia fostei soții a lui Petre Roman. Mioara Roman a descris acele momente ca fiind dificile, descoperind că trebuie să părăsească locuința, ca urmare a deciziei luate de Traian Băsescu, care îndeplinea atunci funcția de președinte.

Mioara Roman a locuit în această casă încă din 1990, fiind chiriașă a acestei locuințe care a fost proprietatea RAPPS pe o perioadă de 25 de ani.