Traian Băsescu, invitat de Geoană la o plăcintă macedonească. Ce a transmis soacra liderului NATO

Secretarul general adjunct al NATO a fost prezent la podcastul moderat de Mihai Bobonete. Aici, a discutat despre amintirile din copilărie, rețetele preferate ale soacrei și poreclele pe care le-a avut în timpul școlii.

Mircea Geoană a adus în discuție și caietul său de rețete confidențiale. Un subiect de mare interes în presă în urmă cu ceva timp.

„Eu recomand plăcinta macedonească cu praz, soacra mea găteşte excepţional. A fost o deviere ideologică masivă, pentru că ei o făceau cu spanac.

Dar ca să cucerească ginerică, să fie un semn de deschidere, au făcut cu praz, mama făcea lucruri mai simple. Deci, plăcintă macedonească cu praz şi tort de pişcoturi cu frişcă!”, a povestit liderul NATO.

Mircea Geoană a povestit că mama sa îl răsfăța atunci când îi permitea să deguste salata de boeuf înaintea de Sărbătorilor. Comportamentul ei era în contrast cu cel al tatăl său strict.

Politicianul povestește că era bătut de tată. Acesta folosea o curea subțire de piele, despre care spune că o simte chiar și după atâta timp.

Mircea Geoană
Mircea Geoană/SURSA FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Invitația lui Mircea Geoană către Traian Băsescu

Soacra lui Geoană a avut dorința să împărtășească și cu Traian Băsescu celebra sa plăcintă. Acum mai mulți ani, Mircea Geoană l-a invitat pe Traian Băsescu să i se alăture pentru a gusta o delicioasă plăcintă pregătită de către soacra sa.

„Dacă Băsescu ar veni la mine să-i dau o plăcintă, o să mă simpatizeze cu adevărat. (…)

Eu fac plăcintele cu tot sufletul şi între mine şi cel care mănâncă din plăcintă se creează o relaţie armonioasă”, spunea atunci Margareta Costea.

În legătură cu preocuparea lui Mircea Geoană legată de relația cu mama soacră, menționată de președintele Traian Băsescu, Margareta Costea a făcut următoarea declarație:

„Geoană a glumit odată şi a spus că lui nu-i e frică decât de Dumnezeu şi de mama-soacră. Dar eu nu l-am băgat în seamă.

Astea sunt lucruri neserioase şi n-ar trebui să le băgaţi nici dumneavoastră în seamă!”, a mărturisit soacra lui Geoană.

Mircea Geoană a vorbit despre o posibilă candidatură la prezidențiale

Pe măsură ce mandatul său în cadrul NATO se apropie de final, Mircea Geoană și-ar dori să se lanseze din nou în cursa pentru președinția României. Totuși, mărturisește că întâmpină dificultăți. Mai ales în găsirea sprijinului din partea partidelor politice. În plus, incidentul din seara alegerilor anterioare încă îl afectează, spune el.

Chestionat cu privire la posibilitatea de a relua momentul „Mihaela, dragostea mea!” în noaptea anunțării exit-poll-urilor, Mircea Geoană a preferat să vorbească „pe ocolite” în timpul emisiunii „Da Bravo!”. În schimb, a menționat nevoia de a se distanța de tumultul politic românesc din ultimii 10 ani.

Făcând o incursiune în amintirile sale din copilărie petrecută în Craiova, Mircea Geoană a povestit despre plăcerea de a culege mușețel pentru bunică. A vorbit și despre gustul de slănină savurat în vacanțe, despre aventurile cu căruciorul cu roți de rulment datorită pantei casei și despre jocurile de copilărie precum „lapte gros” sau „7 pietre”. Nu a uitat nici certurile dintre blocuri și pasiunea pentru fotbal.

În timp ce se lăsa prins de amintiri, Mircea Geoană a mărturisit că în copilărie era supranumit „Grăsuțul” și a avut de suferit din cauza aspectului său fizic. În plus, liderul NATO a mărturisit că în momente stresante folosește înjurături specifice oltenilor.