De ce boală a suferit Mircea Geoană? Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre perioada grea prin care a trecut, după ce mult timp, a păstrat discreția.

Mircea Geoană, două diagnostice greșite în România

Atunci când a apărut în public vizibil slăbit și fără păr, s-a speculat intens cu privire la starea sa de sănătate. S-a spus că politicianul ar urma un tratament agresiv pentru o boală grea.

Mircea Geoană a confirmat atunci că se confruntă cu o problemă de sănătate. Nu a dezvăluit însă diagnosticul.

Acesta a spus că a fost o perioadă dificilă, mai ales că în România, a primit două diagnostice greșite. Ulterior, a ajuns la Bruxelles. Astfel, a concluzionat că sistemul medical românesc trebuie regândit și reorganizat.

În podcastul lui Cătălin Măruță, secretarul general adjunct al NATO a spus că au fost clipe dificile pentru întreaga familie. Nu a spus de ce boală a suferit, dar a afirmat că ar putea da detalii în cartea sa autobiografică.

„Sunt detalii care… poate în cartea de memorii o să le scriu sau o să le scrie un biograf al meu când o să aibă voie să se uite la arhive (…) Am avut și eu probleme de sănătate, am avut sperieturile mele…  Am avut de două ori diagnostic greșit în România. Nu o spun cu păcat.

M-am speriat și eu și familia. Medicul nici nu mi-a spus diagnosticul, le-a spus copiilor. A fost și foarte multă amplificare.

Nu cred ca a fost ceva răutăcios în speculațiile respective. Am mers în Belgia la control și am aflat că, de fapt, era altceva. Este prima oară când spun, nu-mi place să arăt cu degetul, dar nu cred că au făcut-o intenționat. Asta au zis ei ca se întâmplă. Nu o dată, ci de două ori.

Când am aflat diagnosticul nu am crezut și am zis să încep să fac investigații. Sunt oameni bun în sistemul nostru medical, însă cred că trebuie regândit și reorganizat totul. Trăind la Bruxelles, când mă duc la medic, mă duc mai degrabă acolo, pentru că sunt medicii noștri și mă duc pe sistemul nostru de la NATO”, a spus el.

Ce salariu primește Mircea Geoană la NATO?

În cadrul aceluiași podcast, Mircea Geoană a vorbit și despre salariul pe care îl primește ca secretar general adjunct al NATO.

„Da. Ne plătesc bine. V-am spus că sunt foarte bun la ceea ce fac și normal, pe cei mai buni trebui să îi plătești foarte bine.

Ca să îi ai pe cei mai buni, trebuie să îi plătești foarte bine. Nu glumesc! Eu conduc și resursele umane la NATO”, a afirmat acesta.

Politicianul a avut succes la Târgul de Carte Gaudeamus

Amintim că la finalul lunii noiembrie, Mircea Geoană înregistrat un succes răsunător la Târgul de Carte Gaudeamus. Cartea sa a ocupat locul întâi în topul celor mai vândute cărți Litera de la acest eveniment.

Editura care a publicat cartea manifest „Bătălia pentru viitorul României” a dat și detalii despre volum. Ea este descrisă ca fiind „o lectură despre reziliență, progres și un optimism ancorat în realitate”.

Referindu-se la propria sa carte, Mircea Geoană a descris-o ca fiind o sinteză a reflecțiilor unui lider politic. Liderul NATO a menționat că paginile cărții sale sunt rezultatul experienței sale de viață, permițându-i să înțeleagă atât politica internațională, cât și cea românească din perspective relevante nu doar pentru el, ci și pentru toți concetățenii săi. Mai mult puteți citi aici.