Actorul care-l interpretează pe celebrul personaj Celentano din serialul „Las Fierbinți” a pierdut în primă instanță procesul cu Asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM). Adrian Văncică a făcut totuși apel în speranța că rezultatul va fi schimbat.

Menționăm că, actorul Adrian Văncică dăduse în judecată CREDIDAM, pe motiv că nu i-au fost repartizate corect drepturile de autor de la respectivul organism de gestiune colectivă.

„Reclamantul, prin avocat, solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, obligarea organismului de gestiune colectivă CREDIDAM la plata sumei de 4.050.000 lei echivalentul a 900.000 euro, de la data introducerii acțiunii, reprezentând diferența dintre remunerația cuvenită a artistului și remunerația efectiv plătită pentru toate sursele de colectare interne și externe pentru perioada 2010-2016 (…)

Nu omite producțiile care la acest moment sunt generatoare de cea mai mare audienta si, implicit, de cea mai mare remunerație pentru artiști: Serialul Las Fierbinți difuzat de Pro TV, unde artistul Vancică Adrian interpretează rolul lui Celentano, film retransmis prin cablu /ambiental/ internet ètc. În plus, reclamantul face parte si din trupa de stand-up comedy Cafe Deko care își desfășoară activitatea in Centrul Vechi din București cu spectacole săptămânale, zona arhicunoscuta si frecventată de public”, se arată în cererea lui Văncică.

Adrian Văncică a demisionat de la Teatrul Nottara

Amintim că, Adrian Văncică, actorul care îl interpretează pe Celentano din serialul „Las Fierbinți”, difuzat pe Pro TV, a decis să își dea demisia de la Teatrul Nottara, după 15 ani de activitate. Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara, a declarat că nu știe exact de ce actorul a ales să plece.

„De ce a ales să plece, nu știm exact. A venit doar cu demisia scrisă și asta a fost. A trebuit să ținem cont de alegerea sa. Pe de altă parte, nu mai juca în acel moment decât într-o singură piesă. Dar cred că nu mai găsea timpul necesar repetițiilor și spectacolelor săptămânale”, a declarat Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara.

În plus, aceasta a declarat că întreaga echipă îi ține pumnii actorului pentru ceea ce dorește să realizeze în continuare.

„Așa, că după aproape 15 ani de colaborare, între 1996 și 2020, colegul nostru Adrian Văncică a ales un alt capitol al vieții sale profesionale. Îi ținem pumnii!”, a mai adăugat Marinela Țepuș.