Pentru a evita amezile, şoferii au început ușor să treacă rând pe rând cu mașinile la service pentru a le echipa corespunzător sezonului de iarnă. Însă preţurile sunt destul de mari în acest sens. Spre exemplu, pentru patru cauciucuri noi, plus manopera de înlocuire, un român trebuie să plătească peste 3000 de lei. De asemenea, pe lângă anvelope, un şofer și-ar mai putea achiziționa şi o baterie nouă pentru maşină, lichid pentru parbriz sau antigel.

Prețurile pentru schimbarea cauciucurilor se încadrează între 1400 de lei şi 3000 de lei

În prag de iarnă, șoferii din toată țara trebuie să-și înlocuiască în primul rând anvelopele la maşinile pe care le conduc. Preţurile pentru patru cauciucuri pornesc de la suma de 1400 de lei şi pot ajunge până la 3000 de lei. Acestea variază în funcţie de marcă şi dimensiuni, dar fără să fie inclusă și manopera. Specialiștii mai recomandă, odată cu schimbarea cauciucurilor, o verificare a mașinii.

Mai mult decât atât, șoferii ar trebui să dețină în portbagaj racleta pentru geamuri, lopata pentru zăpadă, dar și cabluri de alimentare cu curent, în cazul în care bateria devine nefuncțională.

ANM a anunțat posibile ninsori și lapoviță pentru sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie

Mai mulți șoferi și-au echipat deja maşina pentru sezonul rece al anului, alţii, însă, încă nu au ajuns pe la service din cauza preţurilor exagerate, profitând cât de mult pot de vremea prietenoasă.

În acest context, legea nu prevede o dată limită pentru schimbarea anvelopelor, însă şoferii care vot fi prinşi de către poliţişti că circulă atunci când pe stradă este zăpadă, gheaţă sau polei, iar autoturismele acestora nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă, se pot aştepta la o amendă cuprinsă între 1305 de lei şi 2900 lei. Mai mult decât atât, șoferii pot rămâne şi fără certificatului de înmatriculare. Conform prognozelor meteo publicate de ANM sunt așteptate precipitații pe arii mai extinse începând cu sfârșitul lunii noiembrie și cel puțin în prima săptămână din luna decembrie. Acestea pot fi și sub forma de lapoviță și ninsoare.