Vești proste pentru bucureștenii care locuiesc la bloc și dețin garaje pe domeniul public. Primăria Sectorului 5 a început deja somarea persoanelor care dețin o astfel de proprietate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primărie, primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu a dispus ca polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții să se deplaseze în teren în vederea verificării respectării prevederilor legale a construcțiilor de tip garaj din strada Uranus nr. 98, bloc U8.

În urma controalelor efectuate, aceștia au constatat o serie de nereguli. Mai exact, potrivit sursei citate, s-au identificat mai multe garaje, copertine și alte amenajări cu destinația de garaj, executate pe domeniul public sau privat al Municipiului București pe raza Sectorului 5.

Veste proastă pentru cei care stau la bloc

În accest context, sursa citată precizează că garajele, dar și alte amenajări cu o astfel de destinație vor fi desființate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții cu modificările și completările ulterioare, urmând ca pe același amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare. 

În ceea ce privește numărul bucureștenilor vizați de noua măsură, potrivit primelor estimări, pe locul în care sunt aproximativ 20 de garaje, vor putea fi construite în jur de 40 de noi locuri de parcare.

Sursa citată mai precizează că Serviciul Disciplină în Construcții va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcțiilor tip garaj edificate fără autorizații de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului București pe raza Sectorului 5.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu bucureștenii care dețin astfel de garaje și cum va reuși Primăria Sectorului 5 să clarficie situația.