Atunci când te confrunți cu dureri articulare, activitățile simple sunt greu de realizat și obositoare. În funcție de cauze și simptome, o persoană poate prezența dureri articulare pentru o perioada determinată de timp sau pentru tot restul vieții.

Ridichea neagră este benefică nu numai pentru prevenirea durerilor articulare, ci și pentru a curată depunerile de sare și alte substanțe nocive. Util pentru profilaxia împotriva durerilor articulare este sucul de ridiche neagră. Acest suc se bea cel puțin de trei ori pe zi. Pentru a pregăti sucul de ridiche neagră, se pisează bulbii, se strecoară și se colectează lichidul.

Alte beneficii

Lista beneficiilor pentru sanatate pe care le are această legumă minune este lungă.

Ridichea are efect diuretic, detoxifiant, antiinflamator și intervine activ în metabolismul grăsimilor și în reglarea funcției tiroidei.

Ridichea are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la menținerea sănătății ficatului și a funcționarii sale normale. Ridichea neagră fluidizează secrețiile bronșice, datorită conținutului sau bogat în substanțe active sulfurate.

Ajută și la combaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural și eficient, mai ales acum, după Sărbători. Datorită conținutului mare de fibre și apă, consumul de ridiche neagră favorizează tranzitul intestinal și elimina constipatiile. Ridichea neagră conține o cantitate importantă de rafanina, o substanță ce contribuie la menținerea în cote normale a hormonului secretat de glanda tiroidă.

Sulful conținut de ridichea neagră acționează împotriva acneei – sub formă de masca de față preparată în casă (se da pulpă pe răzătoare și se aplică pe zonele cu probleme timp de 20 minute, apoi clătește).

Siropul de ridiche neagră, eficient pentru combaterea tusei

Siropul de ridiche neagră este remediu foarte eficient și la îndemână care calmează tusea și ajută la fluidizarea secretiilor, făcând posibilă eliminarea virusurilor sau a bacteriilor localizate la nivelul cailor respiratorii.

Cum se prepară? Se iau două ridichi, se scobesc de conținut și se adaugă miere. Se lasă ceva timp, cât se formeze suficient sirop și se bea, de preferat de două ori pe zi, dimineață și seară.