Conform celor spuse de medicul președintelui SUA, Donald Trump a fost tratat, pe lângă Remdesivir, cu o singură doză dintr-un cocktail experimental de anticorpi policlonali.

După acest tratament, singurul simptom acuzat de cel mai puternic om al lumii este oboseala. De asemenea, soția sa a acuzat, pe lângă oboseală, și dureri de cap.

Despre ce tratament este vorba

Conform unui comunicat, este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Medicii din Timișoara transmit sunt studii care demonstrează că tratamentul aplicat de ei ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu infamul coronavirus care au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

Trebuie menționat că medicii americani au folosit pentru Donald Trump anticorpi policlonali.

„Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului”, a explicat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienţilor cu forme moderate şi severe de boală a existat o îmbunătăţire a stării de sănătate. Avantajul acestui tratament este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, precum în cazul plasmei sau al Remdesivirului.

Acest noi tratament se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic, conform comunicatului transmis de Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Specialiştii spitalului explică faptul că, în cazul pacienților aflați în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze.

Trebuie menționat că aproximativ 100 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internați în acest spital au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.