Raportul identifică mai multe sectoare vulnerabile, inclusiv extracția de petrol și gaze și industriile care susțin acest lucru, transportul, fabricarea echipamentelor, mineritul și în general industria extractivă.

„Această tranziție are loc, indiferent de deciziile autorităților”, a declarat Dale Beugin, vicepreședinte de cercetare al institutului.

Ajutor guvernamental pentru tranziția angajaților

Cu toate acestea, unele companii pot reuși să supraviețuiască dacă își ajustează practicile. Inclusiv fabricile auto care trec deja la fabricarea vehiculelor electrice sau producătorii cu consum ridicat de emisii care trec la surse de combustibil mai curat și la modernizarea tehnologiei pentru a fi mai eficiente, scrie Times Colonist.

Alte sectoare, cum ar fi petrolul și gazele, au nevoie de ajutor guvernamental pentru tranziția angajaților către industrii care vor supraviețui pe termen lung.

Ontario, cu o populație mare, are cinci la sută din forța sa de muncă în sectoare vulnerabile. Există alte nouă orașe din Canada cu o populație peste 10.000 de oameni în care unul din 10 lucrează într- un sector vulnerabil.

Două miliarde de dolari pentru recalificarea angajaților din petrol și gaze

Un număr de 60 de țări, printre care și Canada, s-au angajat să aibă emisii zero până în 2050. Aceste țări reprezintă 70% din PIB-ul global, mai mult de 70% din cererea globală de petrol și 55% din cererea globală de petrol și gaze.

Guvernul liberal al lui Justin Trudeau a promis să investească două miliarde de dolari pentru recalificarea angajaților din petrol și gaze. Partidul său a promis, de asemenea, eliminarea treptată a subvențiilor la petrol și gaze până în 2023, cu doi ani înainte de planul inițial.

Cu toate acestea, două rapoarte publicate zilele trecute arată că statul canadian este cu mult în urmă față de obiectivele sale climatice. În consecință, singura opțiune a Canadei este reducerea producției de combustibili fosili.