”Acest fapt arată ca piaţa de capital locală are capacitatea şi instrumentele necesare să absoarbă tranzacţii semnificative şi că a devenit una matură şi efervescentă, atât cu emisiuni sau vânzări de acţiuni, cât şi cu emisiuni de obligaţiuni”, a spus Sobolewski.

În ceea ce prieşte obligaţiunile UniCredit, reprezentanţii băncii au subliniat că acţiunea face parte din planul strategic de diversificare a surselor de finanţare.

"Acţiunea face parte din planul strategic de diversificare a surselor de finanţare şi dorinţei de a fi alături la o dezvoltare continuă a pieţei de capital din România. Ne-am adresat investitorilor calificaţi şi interesul deosebit ne-a bucurat foarte mult. Peste 30 de investitori locali au subscris. Am avut fonduri de pensii locale, asset manageri, asigurători. Unul dintre investitori a fost BERD', au precizat aceştia.

Obligaţiunile corporative emise de UniCredit Bank, membră a Grupului UniCredit, au intrat, luni, la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Emisiunea de obligaţiuni corporative a avut o valoare totală de 610 milioane de lei.

Aceasta a fost structurată pe 3 clase, în tranşe de scadenţă de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuală şi având dobânda cuponului variabilă, respectiv pentru tranşa de scadenţă de 3 ani, simbol UCB20, ROBOR la 6 luni +0,65%, pentru cea de 5 ani, simbol UCB22, ROBOR la 6 luni +0,85%, iar pentru scadenţa la 7 ani, simbol UCB24, ROBOR la 6 luni +1,05%. Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust. (Sursa: Agerpres)