Vânzările reprezintă contravaloarea de achiziţie a unor pachete de apartamente în proiecte imobiliare noi, poziţionate în zone rezidenţiale din nordul, centrul şi adiacent centrului Bucureştiului, se arată într-un comunicat al Crosspoint.

„Piaţa imobiliară este efervescentă, aşa cum o arată numărul mare de noi dezvoltari rezidenţiale înregistrat de la începutul anului. Nevoia de apartamente noi a rămas constantă în piaţă, însă este foarte importantă, în momentul unei noi dezvoltări rezidenţiale, gândirea unor produse care să se reflecte în nivelul real de cerere din piaţă, pentru a fi absorbite cu succes”, a declarat Mihai Dumitrescu, managing partner Crosspoint Real Estate.

Cumpărătorii implicaţi în acest tip de tranzacţii sunt oameni de afaceri şi manageri în cadrul unor companii multinaţionale, atât  români, cât şi străini. Achiziţiile au fost realizate cu scop investiţional.

Dezvoltatorii imobiliari au apăsat pedala investiţiilor în sectorul rezidenţial, după ce anul trecut o serie de proiecte aflate în construcţie s-au vândut integral înainte de recepţia finală, se arată într-un studiu realizat recent de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

La nivelul Capitalei, consultanţii Coldwell Banker estimează că, în condițiile actuale de piață, stocul total de locuințe aflate la vânzare în ansambluri rezidențiale va ajunge la finalul acestui an la aproximativ 8.500 de unități, în scădere cu peste 35% față de situația de la începutul acestui an.

Majoritatea proiectelor au înregistrat vânzări semnificative pe durata lucrărilor de construcție, rata de absorbţie fiind de peste 75% până la finalizarea construcţiei, existând și numeroase cazuri în care imobilele au fost vândute integral către consumatori până la momentul recepției finale, potrivit studiului citat.